13 Haziran 2012 Çarşamba

Organik tohumlar filiz - Toptan Brokoli Tohum Üretimi sonra Patentli oldu!



1997 yılında Johns Hopkins Üniversitesi Brokoli filizi üzerinde yaptıkları çalışmada yeni bulunan bilgileri yayınladı. Bu Brokoli filizi tam yetiştirilen brokoli daha antioksidanlar 20-50 kat daha fazla olduğu ortaya çıktı. Yani, brokoli 1 ons gibi antioksidanların aynı miktarda almak için brokoli 1 ile 3 £ yemek zorunda anlamına geliyordu!

Bu sağlık gıda dünyasında büyük haber oldu. Gelmek imkansız olmasa Gecelik brokoli tohumu çok zor oldu. Ne araştırma kendisinden daha herkesin daha şaşırttı kısa bir süre sonra takip buydu. Kısa bir süre içinde, araştırmayı yürüten doktorlardan "Brassica Koruma Ürünleri" adı ile bir şirket kurmuş ve brokoli çimlenme süreci patentli olduğunu filizlenmesi ve sağlık gıda dünyada tanınır oldu! Yerde bu patent, tüm tohum satışı filizlenmesi için tasarlanmıştır ve tüm brokoli üretimi Brassica Koruma Ürünleri tarafından lisanslı gerekiyordu.

BPP sonra patent ve birçok üretici dava korkusuyla brokoli büyüyen durdu filiz uymayı reddedenler dava başladı. Bu aynı zamanda sprouters arasında bazı kötü duygular neden oldu. Patent uyulması ve bir lisans satın edenler yapmadı ve bunu yapmaya zorlanması gerektiğini hissettim edenler ile biraz çapraz hissetti. Patent uymak baskıya verilmemiş olanların lisans sahipleri elden çıkarmalar olduğunu hissetti.

BPP beş 2000 yılında yetiştiricileri ve tek tohum tedarikçisi filiz dava ve onlara derin cepler verdi ve zor herkes onlara karşı kazanmak için yapılan Yeşil Dev Taze A.Ş. ile işbirliği sona erdi.

Bu yana, patent mahkemede geçerli olduğu tahmin ediliyor, sadece inandırıcı kanıtlar aşılabilir. Şirketlerin bir özet karar almak filiz için için, onlar inkar edilemez olduğunu kanıtlamak gerekir. Mahkeme yetiştirici durumda Aslında konular hakkında herhangi bir sorunuz var olsaydı BPP lehine karar gerekir.

Sonunda, yetiştiricileri BPP tarafından itiraz edilmemiştir davayı kazandı filiz. Yargıç doğal yaş için olay oldu bir süreç patentini denemek için saçma olduğunu aslında hükmetti.

Doğal olarak, bu bütün milletin tekrar tekrar yerine bodrum mutfakta kendi brokoli büyüyen başlayabileceğini yanı belki de bir kaç ev hanımlarının yetiştiricileri filiz için bir nefes gibi geldi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder