13 Haziran 2012 Çarşamba

Domates Yetiştirme ve Onlardan sonra arıyorsunuz İpuçları


Sen son don sonra domates ekim olacak şekilde dikkatlice planlanmış, ancak bir haydut soğuk dalgası olasılığı her zaman var. Frost domates öldürecek, bu yüzden size hareket etmek gerektiğinde durumunda vaktinden önce hazır olmak isteyeceksiniz.

Büyüyen domates için donma koruma basit şekilde soğuk bir çerçevedir. En basit olarak, sadece bahçe, aslında minyatür bir serada yetişen domates kapsayan bir plastik örtü ile sarılı bazı ahşap kazıklar olduğunu.

Orada çok sıcak içine girmeye başlarsa, o açabilirsiniz kağıda bir kapak olmalı ve güçlü rüzgarlar tarafından savrulan olan karşı güvence altına isteyeceksiniz.

Siz eski pencere ve saman balyaları ya da ahşap bir çerçeve ile daha ayrıntılı bir soğuk çerçeve yapabilirsiniz.

Ticari olarak yapılan soğuk çerçeveleri fidan temini dükkanlar mevcuttur.

Soğuk bir çerçeve kullanmak da, stratejik yakın son don tarihinden, önceki bitki anlamına gelir. Eğer domates bitki yetiştirmek için zaman düşünüyorsun ve domates en büyümeye hakkında daha emin olsun, daha önce hasat almak için bunu başlatmak isteyebilir gibi.

Büyüyen domates sulama yaparken senin başarının önemi açısından güneş ışığına İkinci.

Kabaca, domates bitkilerinde suyun yaklaşık 5 cm haftada gerekir. Su kökleri, diğer şeyler arasında, temel kalsiyum getiriyor ve mineral eksikliği çiçek ucu çürüklüğü yol açabilir. Bunların mantara hastalığın çok duyarlı olan, çünkü, domates bitkilerin yapraklı ve gövde mümkün olduğunca kuru olarak saklanmalıdır.

Gördüğümüz gibi, diğer taraftan, toprak domates gelişen tutmak için, kök sistemi boyunca nemli tutulmalıdır. Eğer elle Böylece veya suyun doğru dengeyi kurmak için, bir sulama sistemi kullanıyorsanız olup, sulama yaparken nedenle son derece dikkatli olmalıdır.

Iyi çözümler arasında bir iliklerine hortum sistemi kullanmaktır. Bu hangi sızıntı suyu hafifçe toprak, üstüne yerleştirilir, gözenekli bir hortum, ya da kenarları boyunca yerleştirilen delikleri vardır. Bir benzeri cihazlar bir damla sulama sistemidir.

Eğer her yıl domates yetiştiriciliği planlıyorsanız, her iki türde iyi bir yatırımdır.

Her iki durumda da ortaya yatak veya kaplar içinde su için de kullanılabilir. Eğer kaplarda büyüyen Eğer su toprak yüzeyinde yanı sıra konteyner taraftan buharlaşır, çünkü daha sık sulamaya gerekebilir.

Yüksek basınçlı su dağıtan bir geleneksel çim sulama sistemi ya da bir şey domates ekimi için iyi değildir.

Su ve potansiyel olarak hastalık taşıyan toprak ile Splattered edilecek yaprakları ve sapları için eğilim artar.

Toprak veya malç yüzeyinin aksamalar ciddi olarak olmasa da, onlar hala bitkilerin kök topları sağlamlığı üzerinde bir etkiye sahip olabilir ve risk değer değildir.

Elle sulama yapıyorsanız, zemin seviyesinde olabildiğince nazik olarak dere ve su tutmaya özen gösteriyoruz. Eğer bitki su biraz olsun eğer panik yapmayın. Su günün erken saatlerinde bu nedenle bunlara olsun yok herhangi bir su akşam önce kurur.

Eğer yaz yağmuru büyük miktarda alan bir bölgede yaşıyorsanız, daha az sıklıkla sulamaya mümkün olabilir.

Sen, her durumda, overwatering karşı korumak için temkinli olmak isteyecektir. Toprak çok anlamsız ise, kökleri ihtiyaç duydukları oksijen almak mümkün olmayacaktır. Çok fazla su ve gübre da çatlak meyve yol açabilir.

Sizin toprak tipi bilmek size ne sıklıkla su öğrenmek yardımcı yararlı olacaktır. Ortalama olarak, muhtemelen su haftada iki kez olacak. Kumlu toprakların çok daha sık sulama gerekli olabilir, daha hızlı akar. Eğer bilmiyorsanız eğer, ne tür öğrenmek için yerel kreş için bir toprak örneği alın. Bir toprak nemi izleme sonda bir domates bitkilerin büyümesi sırasında sizin sulama düzeni değerlendirmek ve ayarlamak için yararlı bir araçtır. Bu ucuz ve kullanımı kolaydır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder